Pénz, pénz és pénz….

  • Szeretettel köszöntelek!

  • A pénz ___________.

  • A pénz azt jelenti számomra, hogy ______________________.

Tanácsoljuk, hogy írásban egészítsd ki a mondatokat, sokkal tanulságosabb lesz, mintha kósza gondolatként magadban elintéznéd a dolgot. Ha ez megvan, akkor nézzük a 10 legkorlátozóbb mondatot, amit megfogalmazhatsz magadban, és hogy hogyan alakíthatsz ezeken a korlátokon!

1. „A pénz minden gonoszság gyökere.”

Közkeletű dolog a pénzről azt gondolni, hogy rossz dolog, illetve rossz dolgokat szül, rossz dolgokat hoz elő mindenből és mindenkiből. Ez egy nagyon általánosan megfogalmazott vélemény, jellemzően a pénzvilágon kívülről, olyanok részéről, akik sosem kerültek közelebbi kapcsolatba komolyabb, összetettebb pénzügyi folyamatokkal. Sokszor pedig egy-egy rossz tapasztalatból adódik, mert átverték őket vagy ismerősüket, és ezért elzárkóznak minden ilyesmi elől.

Illetve azt is ide szokás hozni, hogy sokan, mikor vagyonra tettek szert, elfordultak mindenkitől és minden emberi értéktől, és csak a még több pénz érdekelte őket ezentúl.

Látni kell azonban, hogy ez nem a pénz hibája, hanem azoké, akik hagyják, hogy a pénz imádata vegye át a vezető szerepet az életükben. A pénzt egy egyszerű, de nagyszerű csereeszköznek hozták létre annak idején, amely nagyon megkönnyítette az ügyek intézését és a vagyoni értékek kifejezését.

Ennek alapján klasszikusan az a felfogás élt, hogy ha sok pénzed van, akkor sok értéket hoztál létre mások számára, ezért kaptad ellenszolgáltatásként a pénzt. (Persze ez már a múltban sem volt éppen mindig így, de ez az alapfelfogás.) A lényeg, hogy a pénz valójában egy semleges, se jó, se rossz átváltó eszköz, az pedig a te felelősséged, hogy a legjobbat hozd ki belőle és magadból.

Ennek alapján tehát így kellene módosítani az előző tételmondatot: „A pénz egy semleges eszköz arra, hogy jót alkossak az életemben”.

2. „A pénz nem olyan fontos, csak pénz.”

Ez a mondat azt fejezi ki, hogy nem érdekel a pénz, nem veszed elég komolyan, nem tartozik a prioritásaid közé. Viszont pont ez az oka annak, hogy nem érted el azt az anyagi szintet, amely kielégítene téged. A pénzzel tisztelettel kell bánni, meg kell adni a kellő respektet, nem lefitymálni.

Ez alapján tehát erre érdemes váltanod: „A pénz az egyik prioritásom az életben”. Ezzel nem azt mondod, hogy az a legfontosabb, de kifejezed, hogy bizonyos dolgok eléréséhez egyszerűen szükséged van nagyobb vagyonra.

3. „A pénz arra való, hogy elköltsük”

Ez a felfogás abból ered, hogy sokan egyszerűen nem értik meg, hogy a pénzügyi jólét megteremtéséhez megtakarításokra van szükség. Ha minden pénzt elköltesz, amit keresel ahelyett, hogy félre is tennél és befektetnél, sohasem éred el a kívánt jólétet.

Annak is megvan a helye, ideje és mértéke, hogy szép és élvezetes dolgokra költsd a pénzed; élvezni kell az életet, ezt nem vonja senki kétségbe. De ne vidd ezt se túlzásba. Meg kell tanítanod magadnak egyfokú takarékosságot és befektetői attitűdöt.

A javasolt jelmondat: „A pénz, amit nem költök el, gazdaggá tesz engem”.

4. „A gazdag gazdagodik, a szegény meg egyre szegényebb lesz”

Ez az egyik legnagyobb önigazolás, a felelősség elhárítása. Ezzel azt mondod, úgyse rajtad áll, mit érsz el. Ha pedig feladod így, onnantól már tényleg nem fogod semmilyen szinten sem irányítani a dolgokat.

Válts inkább erre: „A pénzügyi helyzetem rajtam áll, minden, ami a jólétem megteremtéséhez szükséges, megvan bennem”.

5. „Én egyszerűen nem értek a pénzhez”

Ez egy újabb önigazolás, amivel felmentheted magad az alól, hogy komolyan foglalkozz a pénzügyeiddel, saját kezedbe vedd az irányítást. Képezned kell magad a pénzügyek területén, ami természetes módon fogja hozni az újabb és újabb előrelépéseket, eredményeket. A legjobb kezdet néhány jó pénzügyi könyv elolvasása.

Legyen tehát az új jelige: „Minden nap építem és használom a pénzügyi tudásomat”.

6. „Az én családom sose volt gazdag”

A múlt nem egyenlő a jövővel. Különösen igaz ez akkor, ha nem is a saját múltadról van szó. Te egy független egyéniség vagy, tehát ami az elődeiddel volt régen, az nem feltétlenül igaz rád ma. Ma te döntesz. Vállald a felelősséget a saját sorsod jobbá tételéért, és képezd magad a pénzügyekben, hogy minél hatékonyabban tehess ezért.

Ehhez ez a mondat segíthet: „Ki tudom alakítani saját pénzügyi függetlenségemet tanulással és a kellő lépések megtételével”.

7. „A pénz egy limitált eszköz”

Ez a szűkösségre alapozott elmélet azt ülteti a fejedbe, hogy mivel korlátozott mennyiségű pénz van, ezért úgysincs elegendő, hogy te is kellő mennyiséget szerezhess belőle, mások elviszik előled. Ez szembemegy viszont azzal, hogy mindenkinek van lehetősége megteremteni saját pénzügyi függetlenségét.

Szóval jobb lenne inkább ez a variáció: „Elég pénz áll rendelkezésre, hogy pénzügyi jólétet teremtsek magamnak”.

8. „Keményen kell dolgoznod, hogy jólétet teremts”

Nem úgy, illetve nem csak úgy lehetsz tehetős, ha keményen dolgozol. Úgy tudod ezt elérni, ha a jó dolgokat teszed meg, és jó döntéseket hozol. Mindez azzal kezdődik, hogy a jó gondolkodásmódot elsajátítod. Tehát az okos útját kell megtalálnod annak, hogy tehetőssé válj, nem feltétlenül a keményet. Ez persze nem a gyors meggazdagodást akarja jelenteni, de át kell látnod, mi vezethet el tényleg a célodhoz.

Meg kell értened, mivel hozhatod létre a valós és tartós értéket, amit másoknak kínálhatsz a megfelelő fizetségért. Valahogy így mondhatnád: „A jólétem megteremtéséhez valódi és tartós értéket biztosítok másoknak, és ezért jó árat kérek”.

9. „Gazdag vagy boldog”, „Gazdag vagy egészséges”

A vagy-vagy játék itt azon a rossz felfogáson alapszik, hogy választanod kell, balanszot kell találj a kettő között. Ha rájössz, hogyan teremts mások számára releváns értéket, az ugyanolyan része az életednek, mint az egészség vagy a boldogság. Ezek között nincs feszültség, jól megférnek egymás mellett.

Mondd inkább így: „A pénz csak egy része az életemnek, amelyet remekül tudok kezelni”.

10. „Önzőség sok pénzt akarni”

A pénz azt jelképezi, mekkora értéket tudtál teremteni másoknak, egy közömbös, semleges közvetítő, átváltási eszköz. Rajtad áll, jót vagy rosszat kezdesz-e vele. Ha képes vagy értéket teremteni mások számára, az máris egy „adás”, és ha az így szerzett pénzből megint csak segítesz másoknak, az legkevésbé sem nevezhető önző dolognak.

„A pénz, amit kerestem azt mutatja, hogy értéket teremtettem másoknak.”

Gyere el egy Bars-tanfolyamra, kezdd el használni az életedben az ott tanultakat, és az életed már soha többé nem lesz olyan, mint előtte volt.

Szeretettel várlak, jelentkezz be valamelyik kezelésre, vagy ha érdekel, akkor vegyél részt a testkezelő tanfolyamomon.

Jelenleg Fonyódon és Győrben jöhetsz hozzám, de ha többen jelentkeztek valahonnét, akkor szívesen utazom is!

Weldin Magdolna

Tel.szám: 06 70 6738088

E-mail cím: kiralypillango@gmail.com

Facebook profil

Facebook üzleti oldal

YouTube

Skype: weldinke

Két dolog van, ami bármit megváltoztat az életedben, a választásod és az Access Bars. Fedezd fel ezt az egyszerű testkezelést, ami megváltoztatja a világot.

Tudj meg többet az Access Barsról!

– „Soha nem állíthat meg Téged semmi, csak ha nem vagy hajlandó választani.”

(You can never be stopped by anything except your unwillingness to choose.”

byGary Douglas)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.