Hogyan kérdezz?


Hogyan teremt valamit a kérdezés? – Shannon O’Hara

 

 

A valódi teremtés egyik lényeges eleme és az Acces Consciousness egyik alapvető eszköze: a kérdezés.

Bár viszonylag könnyűnek és egyszerűnek tűnik az, hogy kérdéseket tegyünk fel, mégis kevesen tudják, hogyan éljenek kérdésekben.

Miért kérdezzünk?

Albert Einstein azt mondta: Ha egy órát kapna az univerzum legbonyolultabb problémájának megoldására, az első 55 percen át azon töprengene, milyen kérdést tegyen fel.

A kérdezés alapvető a teremtéshez. A felfedezéshez. A változtatáshoz.

A kérdés az a kulcs, amely nagyobb lehetőségek felé nyit ajtót. Lehetővé teszi az univerzumnak, hogy megmutassa neked azt, amit kérsz.

Sajnos, az iskolában nem azt tanítják, hogy kérdezzünk, hanem azt, hogyan találjuk meg a helyes választ. Amikor gyerekek voltunk, azt tanultuk, hogy akkor jutalmazza meg az élet az embert, amikor ismeri a helyes választ. Ily módon hajlunk arra, hogy azt gondoljuk: ha már a kezdés előtt nem ismerjük a helyes választ, akkor hibázunk. Ez pedig egyáltalán nem igaz.

Mi az igazi kérdés?

Olyan végtelenül egyszerű a kérdezés eszköze, és mégis olyan kevesen tudják igazán, hogyan éljenek kérdésekben, és hogyan tegyék fel a helyes kérdéseket. Legtöbben úgy kérdeznek, hogy egy következtetést állítanak fel, a végére pedig kérdőjelet tesznek, vagy olyan kérdést tesznek fel, aminek egy bizonyos válasz a célja.

Hogyan kérdezz helyesen? Először is gondolj valamire, amit szeretnél teremteni. Szeretnél több pénzt teremteni a bankszámládra? Több élvezetet az életedbe? Vagy mi van a békével, és a könnyen megkötött kapcsolatokkal? Bármiből is szeretnél többet teremteni az életedben, most tedd fel ezt a kérdést: „Mi kell hozzá?”

Ahelyett, hogy azt kérdeznéd: „Mi kell ahhoz, hogy többé ne essek adósságba?”, ami nem más, mint egy kérdőjellel ellátott következtetés, mi van, ha amikor több pénzt szeretnél, ezt kérdeznéd: „Több pénzt szeretnék. Mi kell hozzá?” és ezzel egy magot hintenél el, ami az univerzumba hatol, és megmutatja neked, mi kell ahhoz, hogy több pénzed legyen annál, mint amit valaha is lehetőnek tartottál? És mihelyst az univerzum feltárja előtted, mi kell hozzá, máris választhatod.

Az igazi/helyes kérdés a legkisebb pontja annak, ahonnan működhetsz.

Forrás: How does a question create?
Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.