A boldogság csak egy választás – Gary Douglas

Ha nincsenek kivetítéseid, elvárásaid, kiválasztásaid, ítéleteid és visszautasításaid, akkor tulajdonképpen boldog lehetsz!

Mindig helytelen dolog boldognak lenni. Ha boldogtalan vagy, akkor megfelelsz. A boldogság rosszá tesz. Megfigyelted már?

Meg kell értened, hogy a választásnál arról van szó, hogy jó akarsz-e lenni, vagy szabad. Legtöbben közületek mindig lemondanak a szabadságról azért, hogy… Jó ötlet? Rossz ötlet? Te mit szeretnél inkább?

Az életben az egyetlen szabadság a választás képessége. Mit szeretnél inkább? A választás képességét? Vagy azt, hogy a nézőpontjaid helyesek legyenek?

A szabadság azt jelenti, hogy bármit választhatsz.

A „megfelelés” azt jelenti, hogy választottál.

Ha hajlandó vagy teljesen szabadnak lenni, a vesztés nem a valóság. Legtöbben közületek nem hajlandóak elég szabadnak lenni ahhoz, hogy választhassanak a vesztés vagy a nyerés lehetősége között. Ezt kell kérdezned: „Mit akarok? A választás szabadságát? Vagy a nézőpontjaim helyességét?” Oda kell erre nézned, és kérdezned kell: „Mi ér többet számomra? A nézőpontom helyessége? Vagy a választás szabadsága?” Ettől a ponttól kiindulva kell nézned és választanod. Ha szabad lennél bármit választani, mit választanál? Legtöbben közületek inkább azt választanák, hogy megfelelnek, mint azt, hogy teremtsenek.

Kivetítéseket és elvárásokat teremtesz, mert megpróbálod bebiztosítani, hogy semminek nem kell megváltoznia, és minden ugyanaz marad, így meg kell szerezned a teljes kontrollt, és teljesen „megfelelőnek” kell lenned.

Azt figyeltem meg, hogy valóságosnak és igaznak teremtünk dolgokat, amikor nem is azok, és nem valóságosnak és igaznak, amikor azok. Van hát bármi is, ami valóságos és igaz? Nem. Az egyetlen valóságos és igaz dolog az, amit mi valóságosnak és igaznak teremtünk. Milyen ravaszak vagyunk!

A kivetítések és elvárások célja nem az, hogy tudatosak legyünk, hanem hogy megfeleljünk.

Mi más lehetséges még?

Forrás: WHERE HAPPINESS BECOMES A CHOICE
Fordította: Kaposi Luca

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.