A pénzhez fűződő kapcsolatunk…

A biztos fix illúziója
Számos ember nem mer lépni, kilépni a biztos fix illúziójából. Ha úgy érzed, Te is ebben vagy, csak tedd fel a kérdést: Kihez-mihez tartozik ez? Mi lenne lehetséges számodra ha megnéznéd mi van a biztonsági korlátaidon túl?
A biztos fix valójában maga szab korlátokat a lehetőségeknek. És egy idő után (valójában nagyon hamar) megakadályozza azt hogy túlteremtsd Önmagad. Tehát erre is vonatkozik, hogy minden az ellenkezője annak, aminek látszik, semmi nem az ellenkezője annak, aminek látszik.
Mindenhol, ahol a biztos fixbe helyezted a biztonságot, ezt hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Hajlandó vagy-e azt választani, hogy nem csak annyit keresel, mint eddig, hanem jóval többet? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Hajlandó vagy-e ezt egyrészt megkövetelésből választani, másrészt pedig megingathatatlan lenni, hogy ez összejön? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Hajlandó vagy-e elég nagyban gondolkozni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Kinek a pénzügyi valóságát éled, amikor a biztos fixhez ragaszkodsz? Mindenhol, ahol a szülőknek akarsz megfelelni, vagy őket akarod megnyugtatni, biztosítani, ugyanakkor az ő korlátaikat igazolod, most hajlandó vagy-e ennél sokkal-sokkal nagyobbá tágulni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Spórolni akarsz vagy megkérdezed, hogyan tudok még többet teremteni?
A „spórolni kell, vigyázni kell a pénzre, nem szabad úgy költekezni”, ezek mind a hiányuniverzum, a hiányvalóság nézőpontjai.
Mi van, ha nem spórolni kell a pénzzel, hanem többet teremteni belőle? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Nekem már az a nehéz, ha azt kell néznem, hogy valami 20 Ft-tal olcsóbb vagy drágább itt vagy ott, vagy amott. Nem érdekel. Volt olyan időszak, hogy az a 20 Ft is számított, de éber vagy-e arra, hogy a spórolás mennyire tart egy szűk térben. Ne spóroljál soha, de soha, de soha! Ne spóroljál! Semmit ne spórolni akarjál! Ha vágysz valamire, kérd azt, hogy hogyan tudod megteremteni a rávalót és kezdj el többet teremteni, mert azzal kezded el tágítani a világodat.
És lehet azt, hogy félreraksz pénzt, amit nem költesz el, csak ez NE a spórolás energiája legyen. Ez NE annak az energiája legyen, hogy bebiztosítod magad a rosszabb időkre.
Nyugodtan megkövetelheted azt a pénzügyi valóságot, hogy otthon, vagy a bankszámládon van x százezer forint vagy x millió forint mindig, amit nem költesz el. De ezt nem azért, hogy „jaj istenem, nem költöm el, mert mi lesz akkor, ha majd kell nyugdíjas éveimre, és akkor 50 évig nem nyúlok hozzá”. Nem! Hajlandó vagyok, ha kell, hozzányúlni, mikor mi teremt többet, de aztán könnyen visszatöltöm.
Mennyivel változik meg a pénzügyi valóságod, ha elismered azt, hogy bármikor bármennyi pénzt meg tudsz teremteni, bármennyit tudsz költeni is, és ha kell, ott van valamennyi pénz, amihez bármikor tudsz nyúlni! Választod-e ezt? De nem azért, mert a hiányból működsz, hanem azért, mert akkora bőség teréből működsz, ami egyértelmű, hogy neked egyébként ott van a számládon bármennyi összeg. Menjetek ezzel, és teljesen megváltozik az életetek!
Sokszor tényleg azt kell megélni, hogy nem számít a pénz. Nem számít az, hogy valami 100 vagy 1.000 Ft-tal drágább.

A nézőpontod teremti a valóságodat. Ha az a nézőpontod, hogy nincs pénzed valamire, ha az a nézőpontod, hogy nem tudod megteremteni, akkor olyan helyzetet fogsz megteremteni magadnak, ami azt bizonyítja, hogy nem tudod megteremteni. Tehát közbejön kiadás, elromlik a kocsi, lemondanak biztosnak hitt dolgokat, kevesebb lesz a bevételed.

Ha az a nézőpontod, hogy csak hitelből tudsz megoldani dolgokat, akkor folyamatosan olyan élethelyzeteket teremtesz, hogy a kiadásod több lesz, mint a bevételed, tehát folyamatosan mínuszban vagy, folyamatosan hitelben vagy. Ez az, amikor a nézőpontoddal teremted a valóságodat.

Ezeket a kérdéseket nem azért kérdezzük, hogy rosszá tegyünk, hogy milyen nézőpontoddal teremted ezt, hanem azért, hogy éberséget adjon! Ezek nagyon alattomosan, tudat alatt megbújó nézőpontok, amire nincs éberségünk.

Csak éljünk az életünket, látszólag csak „történik” az életünk. Az élet azonban nem történik veled, hanem te választod! Tedd fel a kérdést, hogy milyen nézőpontoddal teremtetted ezt? Mi az a választás, amit meghoztál és azt milyen nézőpont alapján hoztad meg?

Ez mindig nézőpont önmagadról, például hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég ügyes, nincs elég képességed erre, vagy arra. Nézőpont az emberekről, nézőpont a teremtésről, nézőpont a pénzről.

Mi a te pénzügyi valóságod?
Mi az a pénzügyi valóság, ami számodra működik? Hajlandó vagy-e ránézni erre, hajlandó vagy-e tudatosítani ezt? Mi a te pénzügyi valóságod? Milyen pénzügyi valóságból működsz most? Igazság, ez kihez, mihez tartozik? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mindenhol, ahol bevetted azt, hogy mit lehet, mit szabad, mit nem lehet, mit nem szabad, mekkora nagyságot lehet választani, vagy mit szokás, mit nem szokás, mindenhol, ahol ezekből a hazugságokból, ezekből a sztenderdekből, ezekből a sztereotípiákból működsz, ezt hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mindenhol, ahol nézőpontod van arról, hogy miből jöhet a pénz az életedbe, miből teremthetsz az életedbe pénzt, mindenhol, ahol ezt kikövetkeztetted, kiagyaltad, kigondoltad, hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mindenhol, ahol megmondták neked, hogy miből jöhet a pénz, mindenhol, ahol megmondták neked, hogy miből, hogyan nem tudsz, vagy nem lehet pénzt teremteni, ezt hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mivel korlátozod a saját pénzügyi valóságodat? Hány korlátot használsz arra, hogy abban a pénzügyi valóságban tarts magad, amit választasz? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
És kihez, mihez tartoznak ezek a korlátok? Tudatosítanád-e ezt, hogy ha ez nem a tiéd? Megengedéssel mások korlátaira, mások nézőpontjaira, mások valóságára.
Mindenhol, ahol nagyobbá, igazabbá, tökéletesebbé, jobbá tetted mások pénzügyi valóságát, mások valóságát, ezt hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mindenhol, ahol így akarsz beilleszkedni ebbe a valóságba, hogy azt a pénzügyi valóságot választod, amit a többség választ, ezt hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Mindenhol, ahol úgy próbálsz beilleszkedni ebbe a valóságba, hogy azt a pénzügyi valóságot választod, amit a családod választ, ezt is hajlandó vagy-e elpusztítani és nemteremtetté tenni? Helyes, helytelen, jó, rossz, POC, POD, mind a 9, rövidek, fiúk és túlontúl.
Ha igazán önmagad lennél, akkor milyen pénzügyi valóságod lenne? Hajlandó vagy-e erre ránézni?
 Mit jelent számodra a teremtés? Mit tartasz korlátnak a teremtéssel kapcsolatban? Milyen lehetőségeid vannak a teremtéssel kapcsolatban, amit nem ismertél el? A nézőpontod teremti a valóságodat. András leírta a teremtés 4 elemét, hogy működik az számodra úgy ahogy azt soha nem is gondolhatod? Mi van az elképzeléseiden, kikövetkeztetéseiden túl? Mi más lehetséges amit még elképzelni sem tudsz? 🙂 Kapj Barst amennyit csak tudsz és válassz! Csodás és örömteli teremtéseket. 😉
A pénz, mint energia, önálló tudatossággal rendelkezik, így hát tudunk vele kommunikálni. Hát hívjuk meg az életünkbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.