Mi az Access?

Ezt most nem az Access védelmében írom. Egyszerűen azoknak, akik most ismerkednek vele, még nem látják annyira át az eszközöket. Legyen egy más perspektívátok, mint a harc, vagy bizonygatás. Rendszeresen jönnek és jönni fognak megkérdőjelezések, támadások az Accessel kapcsolatban. És tény: nem mindenkinek működik, nem is kell senkit megtéríteni. Mert nem az Access csinálja, hanem te. Ez egy lehetőség a sok közül. Nem jobb, nem rosszabb, csak más. Mást akarunk teremteni, mást tartunk fontosnak.

Az Access célja az, hogy felfedezd amit tudsz. Minden eszköze ebbe az irányba mutat. Nem nagy igazságokat nyilatkoztat ki, bár sokaknak így tűnhet. Egyszerűen információkat, eszközöket mutat és te választasz. A te éberséged, tudásod és szabadságod a lényeg. Amikor esetleg egy facilitátor az orrod alá dörgöl valamit, nem azért teszi (remélhetőleg), mert jobban tudja a helyeset, hanem mert ha ránézel valamire, és szembesülsz vele, van választásod. Ez néha kemény tud lenni. De soha nem az a cél, hogy konformmá válj és a nagy Access egyház odaadó követője légy.

Te mit tudsz? Mi az, ami a te ajándékod a világnak? És itt a valódi tudásodat kéne előhozni, nem azt, amit valahol hallottál! Legtöbben menet közben fedezik fel az, hogy ami a kurzusokon előjön azt ő is tudja, csak még soha nem figyelmeztették rá, és nem ismerték el neki.

Fontos információ, hogy aki megvádol valamivel, azt ő maga csinálja.

Bárkinek szabad választása van, és itt jön elő az, hogy aki beleköt az Accessbe, az egyszerűen saját nézőpontjaival küzd.

Ha te inkább Jézust választod, mint megváltódat, akkor hajrá, tedd azt. Isten szeretete nem igényli azt, hogy minket lefikázz, mert másképp látjuk a dolgokat. Én vállalom, ha neked van igazad, akkor megyek a pokolra. Ha szerinted az egész egy tudománytalan maszlag, oké! Nem tudom, hogy mitől működik a Bars. Csak azt tudom, hogy 4 napon át tudom Daint tolmácsolni egyedül, amikor a profi tolmácsokat 20 percenként cserélik hasonló helyzetekben. És az iskolában, Olaszországban, a gyerekek vidámak, lazák, nevetnek, és jól érzik magukat. Hogy Ausztráliában a börtönökben használva lecsökkent a visszaeső bűnözők száma. De, hogy pontosan mit csinál a dolog, fogalmam nincs. Ha nem hiszel benne, ne használd!

Ha azt állítod, hogy idegen lények csapdájába fonja be a gyakorlókat, lecsökkentve lelkük csillogását, miközben állítólag idegen lényektől hozol információkat, amit a híveknek követniük kell, hisz neked, és csak is neked kinyilatkoztatták az igazságot, nos én csak azt látom, hogy rohadtul zavar az önállóság és szabadság. Tenni kell valamit szegény tévelygőkkel! Nem engem követnek!

Amikor valaki azt állítja, hogy az egész egy nagy lenyúlás, régi ezoterikus tanítások felmelegített verziója, akkor sajna azt látom, hogy semmi frissesség nincs abban, ahogy ránéz a dolgokra. Ezernyi kurzus alapján látom, hogy a pillanatban születnek az eszközök. És ha esetleg szavak szintjén ugyanoda is jutnak, mint régen a nagy misztikusok: az az óriási különbség, hogy ez a pillanatban, az energiát követve egy jelen bölcsesség, nem több ezer éves megkövesedett dogma elméből előadva. Az Access nem ezo-spiri hiedelemcsokor.

Néha durván feszegeti a morális határokat az Access. Nem azért, mert valami szörnyűre akarna rávenni, hanem azért, mert szembesíteni szeretne azzal, hogy mennyire eldöntötted, hogy rossz vagy és hogy küzdened kell ellene. Mi lenne, ha a jó-rossz helyes-helytelen polaritás helyett végre ellazulnánk és nem félnénk magunktól? A moralizáló megkérdőjelzeések azoktól jönnek, akik összeszorított popsival rettegnek saját sötétségüktől.

Ezek után azt állítom, hogy az Access a király, a tuti, a mindenek feletti? Ezt megint csak egybites aggyal láthatja bele valaki! Nem! Az Access egy csomó eszköz gyűjteménye, ami tőled működik vagy sem. Nem a végső igazság kinyilatkoztatása, hanem lehetőségek az önfelfedezésre. Nem helyes, nem helytelen, csak van. És ezzel rohadtul nem tud mit kezdeni az, aki belefeledkezett a harcba és a polaritásba.

Választod, vagy sem: itt van. Ha harcolnod kell vele, az sokat megmutat rólad. Hiszen csendben odébb is állhatnál, hagyva minket a szabadságunkban elkárhozni!

A játszma nehéz.
A játékosság könnyű.
A játszma pusztítja a lehetőségeket.
A játékosság teremti.

Ha fontosak a szereplők akkor játszmázol, ha igazán hajlandó vagy játszani, akkor bárkivel tudsz játszani, ami nem azt jelenti, hogy bárkit fogsz választani, de bárkivel tudsz, mert a játékossághoz nem kapcsolódik a személy, a játszmázáshoz kapcsolódik a személyiség.

Minden ígéret, hűbéreskü, hűségeskü, ahol te a játszmázáshoz köteleződtél el, hogy magaddal szórakozol, másokkal szórakozol, de mindenhol a játszma a lényeg, ami eltérít a teremtéstől, ami a valódi potencialításod lenne, amit játékosan és könnyedén tudnál létrehozni, azt hajlandók lennénk e most semmissé és nem megteremtetté tenni? Poc, pod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.