Palacskó András (és az én érdekes nézőpontjaim) az Accessről

 

Az Access folyamatosan minden részletével arra invitál, hogy rádöbbenj, teremted az életed: a nehézségeidet is, a betegségedet, az anyagi helyzetedet, mindent. A tanítás egy jó része nem ott kezdődik, hogy szájbarágós magyarázatokat kapsz, hanem ott, hogy olyan lépéseket kell megtenned, amik kihívást jelentenek. Például anyagilag. Gyakorlatilag azt „veszed meg”, hogy egyenrangú lehess a facilitátorral. Mivel ő nem valami nálad különb, nagy tudás birtokosa, hanem csak egy figyelmeztetés arra, hogy tudod, amit tudsz. Ha ezt a tudást te is vállalod magadtól, nincs szükséged facilitátorra. Tény, hogy a legtöbben inkább valami vélt tudásba kapaszkodnak, ahelyett hogy a valódit fedeznék fel, így azért mégis van szerepe a facilitátoroknak. De semelyik facilitátor nem megmentője senkinek. Az Access azokat invitálja valami nagyobbra, akik elindultak arra, hogy felfedezzék: mindent ők teremtenek. Sokan megakadnak az elején az árakon, aztán ha veszik az akadályt felfedezik, hogy mit tudnak teremteni. Ismerünk pár kispénzű pedagógust, aki elkezdte, és ma beutazzák a világot. Az általam időről időre megemlített Eliza, aki Lengyelországban nevel egyedül 3 gyereket, akikből egy down-kóros, beutazta a világot, mert megteremtette. Nincs olyan, aki ne tudná ezt megtenni. Olyan van, hogy valaki nem hajlandó és veszettül ragaszkodik a korlátaihoz. Amikor megpróbálsz rámutatni valakinek az erejére, aki ezt nem akarja, minden erejét arra fogja használni, hogy ellened harcoljon. Megpróbálja fenntartani a gyenge áldozat szerepét és téged kihasználó szemétnek állít be, ha rámutatsz, hogy képes megoldani az életének nehézségeit nélküled is.

Milliónyi ingyenes Access anyag van. Dain videosorozatának nagy része feliratozva, a facilitátorok rendszeresen videókat, hanganyagokat publikálnak. Saját soundcloudomon több pénzes anyag van fent, csináltam egy pénztudatosság csoportot, ahol az elejétől komplett tanfolyamot nyomtam le. (A Sedona módszerről van egy hosszú videóm a frankhitel csapdájában vergődőknek) Mi is ezekkel indultunk zömmel. Igaz, az elején kellett még nagyon az angol nyelv, mert nem volt más. Ma már van magyarul is.

A választás a tiéd: használod ezeket és megteremtesz egy nagyobb lehetőséget, vagy fenntartod, hogy az Access drága, és neked erre nincs pénzed, aztán hogy igazold, még csóróbbá teszed magad. Ha elindulsz a nagyobb felé, leengedve a falaidat, akkor kiléphetsz a mai magyar rögvalóság keretei közül, a végtelen lény képességei felé.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.