AC eszközök, Kérdések

Az “érdekes nézőpont” mellett az Access Consciousness® másik leghatékonyabb eszközei a KÉRDÉSEK.
Tény, hogy amikor az emberek megoldásokat keresnek a problémáikra, akkor válaszokat várnak. Azt hiszik, ha megvannak a “helyes” válaszok, akkor meg tudják oldani a dolgaikat. A helyzet azonban az, hogy ez egy hazugság. A válaszok soha nem segítenek, sőt korlátoznak abban, hogy az általad vágyott irányba változtass az életeden, de legalábbis nagyban megnehezítik azt.
A kérdés célja sem az, hogy válaszokat kapjunk hanem, hogy éberséget. Éberséget arra, hogy mi az ami lehetséges és mi az ami nekünk működik.
“Ok, ok, de mit kérdezzek?” – gondolod most.
Ha egy kicsit belemerülsz majd az AC eszközeinek megismerésébe és tapasztalásába, látni fogod, hogy a kérdések száma amit feltehetsz végtelen, és rájössz majd, hogy valójában nem is a kérdezés mint cselekedet, hanem a “kérdésként létezés” az, ami a legnagyobb változásokat hozza.
Addig is javaslom, indulj el a legegyszerűbb, legáltalánosabban használható kérdéssel, ami már abban a pillanatban segít, amikor kimondod, gyermeki kíváncsisággal és befogadással.
Ha csak ezt az egy eszközt VALÓBAN elkezded használni, bármit meg tudsz változtatni.
Az Access Consciousness® eszköztára kimeríthetetlen.
A Bars-kezelői tanfolyamon a Bars-kezelés mellett még számos eszközt tudsz megtanulni, és elkezdeni alkalmazni.
A kérdésekről kicsit bővebben!

Amikor elkezdtem ismerkedni az Access Consciousness® eszközeivel, nagyon hamar találkoztam azzal, hogy “amíg a kérdések teret nyitnak, lehetőségeket mutatnak, addig a válaszok beszűkítenek, korlátoznak.”
Az utóbbi időben azonban naponta meg is élem, hogy “örökös kérdőjelként” létezve milyen sok lehetőség mutatkozik meg, s mennyivel könnyebb teremteni az életemet.
Azonban nem mindegy, hogy mi van a kérdőjel előtt!
Miért történt ez velem? Miért pont velem történt ez? Mi lett volna ha? Mi az oka annak, hogy … ?
Sokszor hajlamosak vagyunk leragadni az okok keresésénél, abban bízva, hogy ha megkapjuk a választ, hogy a múltban mi miért történt és milyen hatással volt/van a jelenünkre, akkor az irányt mutat nekünk a jövőre nézve.
Számos “gyógyító/személyiségfejlesztő” módszer alapul ezen, azt a reményt sugallva, hogy az okok megtalálása megoldást is jelent egyben. Aztán meg csodálkozunk rajta, hogy egyre inkább látjuk az okokat, mégsem változik semmi.
Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hozzájárulás az életünkhöz, hogy ha ránézünk az okokra. Pl. amikor arról beszélünk az Access Consciousness®-ben, hogy berögződéseink, hiedelmeink hogyan irányítanak bennünket, akkor ránézhetünk pl. arra, hogy a szüleinknek milyen nézőpontja volt a pénzről, és az hogyan határozza/határozta meg a mi pénzhez való viszonyunkat.
Erre aztán lehet tisztításokat végezni, illetve a Bars®-kezelés során is érintjük az ehhez kapcsolódó területet is, hogy a jövőben “ne hasson ránk”. De vannak olyan berögződéseink, amik nem a jelen fizikai életünkből valók, s ahhoz, hogy ezeket törölni tudjuk, nem kell és gyakran nem is lehet megtalálni a konkrét okot, a nélkül is lehet semlegesíteni.
Válj kérdőjellé, ha meg akarod változtatni a valóságodat! Azok a kérdések, amik valóban segítenek, nem a múltra, hanem a jelenre vonatkoznak és a jövődet változtatják meg.
Hajlamosak vagyunk válaszokat keresni. Azt hisszük, hogy ha valaki megmondja a helyes választ, a tuti megoldást és ahhoz tartjuk magunkat, akkor minden gondunk megoldódik.
De mi van akkor, ha valójában a válaszok a helyett, hogy elősegítenék a változásunkat éppen, hogy akadályozzák azt. Egy választ elképzelhetünk akár egy kályhacsőként is, melybe nézve az ezernyi lehetőség közül csak egyet veszünk észre.
Amikor elkezdtem ismerkedni az Access Consciousness® eszközeivel, nagyon hamar találkoztam azzal, hogy “amíg a kérdések teret nyitnak, lehetőségeket mutatnak, addig a válaszok beszűkítenek, korlátoznak.”
Sokáig nem nagyon tudtam ezzel mit kezdeni. Hiszen megvoltak a válaszaim, a jól működő megoldásaim, amihez ragaszkodtam. Elveim voltak. Sokkal jobban szerettem a felkiáltójeleket a kérdőjeleknél. A kérdésekről nekem a “bizonytalan vagyok vagy mégsem” érzés jutott eszembe, amin elég komoly ítéletem is volt.
Időbe telt, gyakorlásba, és az eredmények megélésében, hogy rájöjjek, a kérdések nem a bizonytalanságot tükrözik, s ha nem ragaszkodsz egy-egy válaszhoz, az nem elvtelenség.
Az utóbbi időben pedig ráéreztem, hogy ha egész napon át (de legalábbis a nap minél nagyobb részében) kérdőjelként tudok létezni, akkor az Univerzum elrendezi számomra a dolgokat, a “céljaimnak” megfelelően. Ehhez meg kellett tanulnom, rá kellett éreznem, hogy mit és hogyan kérdezzek ehhez.
De hát akkor mi is legyen a kérdőjel előtt?
Semmiképpen nem a fenti miért, mi lett volna ha kérdések, hanem a “mi kéne ahhoz, hogy … ?” típusú kérdések.
Elárulom neked, hogy én hogyan alapozom meg minden reggel a kérdésekkel a napomat, milyen kérdéseket teszek fel, hogyan várom illetve, hogy pont nem várom a választ, hanem a lehetőségeket, hogyan választok közülük, amik egyértelműen a kívánt változást hozzák.
Segítő kérdések gyűjteménye, még több kérdés……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.