Hogyan boldogulhatsz nehéz helyzetekben – Dr. Dain Hee

 

 

Ez a legjobb pillanat ahhoz, hogy lehetőségekről beszéljünk. Mindannyian természetünkből adódóan hajlamosak vagyunk átélés-módba váltani, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Ugyanakkor amikor átélni igyekszünk, ez félelmen alapul, és minden, ami félelmen alapul, még több félelmet teremt. A félelem pedig zavarodást teremt, ahelyett a tiszta helyzetet, amire a dolgok megváltoztatásához szükségünk van.

Bármilyen őrülten is hangzik: mi van akkor, ha valami egészen más is lehetséges? Mi volna lehetséges, ha azt választanánk, hogy a túlélésen túllépünk, és valójában a boldoguláshoz keresünk utat?

Ez az én három tippem ahhoz, hogyan boldoguljunk nehéz helyzetekben is.

1.Ne ess pánikba.

Mi van akkor, ha azt mondom neked: gondolataid, érzéseid és érzelmeid 98%-a nem a tiéd? Mind kapcsolatban állunk egymással. Mind tudatában vagyunk egymásnak. Olyanok vagyunk, mint egy rádiótorony egy toronyház tetején: mérföldeken át fog minden jelzést.

Tehát ha legközelebb pánikba esnél, állj meg, és kérdezz így: „Ez az enyém?”

Ha ennél a kérdésnél benned a dolgok megvilágosodnak, akkor nem a tiéd a pánik. Egyszerűen érzékeled az embereket. És ha tudod, hogy a riasztás nem a tiéd, nem kell hatása alatt maradnod. Választanod kell.

2.Ha ez nem volna probléma, mik lennének a lehetőségeid?

Ha arra fókuszálunk, ami rossz, elvakítjuk magunkat lehetőségek és megoldások meglátásában. Ha az a nézőpontunk, hogy a világ tele van problémával, csak azt találjuk majd, ami alátámasztja, hogy a perspektívák egyenlőek problémákkal.

A kérdések jelentik a kulcsot ahhoz, hogy ezen változtass!

Ha az agyadban mindig ugyanaz a párbeszéd kereng, beleragadsz az aggódásba. Ha kérdést teszel fel, felbontod ezt a sablont.

Ez a két kérdés segít a zűrös időszakokban:

 „Ha ez nem volna probléma, mik lennének a lehetőségeim?”
„Mi az, ami valójában LEHETSÉGES ebben a dologban, és amire eddig soha nem gondoltam?”

És még egy: Amikor felteszed ezeket a kérdéseket, ne várj választ. Nem arról van szó, hogy megoldást találj. Arról van szó, hogy felbontsd azt a locsogást, ami az agyadban zajlik, és ami megakadályozza, hogy meglásd a lehetőségeket.

3.Nevess

A nevetés gyógyítja bolygónkat. A nevetés megtöri a sablont. A nevetés más perspektívát nyújt számodra. A nevetés az egyik legnagyobb ajándék saját magad, mások és a világ számára.

Ajándékozd meg magadat azzal, hogy semminek nem tanúsítasz jelentőséget. Engedd el a drámát. Öleld át a káoszt.

Ahhoz, hogy elboldogulj a nehéz helyzetekben, ne vedd át mások perspektíváinak félelmét.

Kérdezz, és bízz abban, hogy meg fogod tudni, mi a teendő, és mit válassz. Mert már most tudod.
A világ soha nem igényelte annyira, mint most, hogy megjelenj a színen abban az egyediségben és különbözőségben, ami valójában vagy.

A jövőnek arra van szüksége, hogy boldog légy, és ne csak túlélj.

Dain

Forrás: How to thrive when it gets tough
Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.